Buitenmuren

Spachtelputz

Spachtelputz is een kunstofgebonden pleister met een korrel. Het voordeel van deze afwerking is dat het hard, stootvast en makkelijk schoon te maken is en kan worden aangebracht in vrijwel iedere gewenste kleur. Deze afwerking is te verkrijgen in een korreldikte van 1 tot 3 millimeter. Spachtelputz is ook mogelijk op de Binnenmuren.


Schuurwerk

Schuurwerk word aangebracht door de schurende en ronddraaiende beweging, waardoor de zandkorrels naar de oppervlakte komen en zorgen voor een mooi eindresultaat, dit word gedaan met een minerale waterafstotende pleister. Voor de afwerking aangebracht kan worden moet de ondergrond recht en vlak zijn en wordt gedaan door middel van het uitrapen van de muren met een van de ondergrond afhankelijk cementgebonden product. Tijdens het uitrapen word er gelijk wapeningsgaas in verwerkt om eventuele scheuren te voorkomen. Ook is er de mogelijkheid om de gevel eerst te isoleren met isolatiemateriaal. Dit zorgt voor een hoger isolerende waarde of tegen bouwkundige problemen zoals scheuren, tocht of vochtdoorslag. In veel situaties is op gevelisolatie subsidie aan te vragen. Deze subsidie wordt door de gemeente verstrekt.


Buitenplint

Ook is het mogelijk om een plint rondom uw huis te smeren. Dit is een cementgebonden stuclaag van rond de 50cm vanaf de grond. Deze afwerking geeft uw huis een heel ander uiterlijk. En kan in elke gewenste kleur gesaust worden.

Optrekkend vocht

In bouwconstructies waarbij muren in contact staan met het grondwater, kan optrekkend vocht ontstaan.
Dit houdt in dat de capillaire werking van de stenen het grondwater in de muur omhoog opzuigt.
De in het grondwater opgeloste zouten hebben tot gevolg dat het metselwerk wordt aangetast en er lelijke natte plekken op de muur zichtbaar worden.
Daarnaast gaan metalen elementen corroderen, ontstaat er schimmelvorming en vermindert de warmte isolatie van massieve muren.

Het is verstandig om actie te ondernemen als u vocht in uw huis waarneemt Optrekkend vocht ontstaat vaak in oude poreuze muren.
Als optrekkend vocht niet behandeld wordt, kan het grote financiële, maar ook gezondheidsproblemen veroorzaken.
Optrekkend vocht kan tegen gegaan worden door het injecteren van de muur met een hiervoor speciaal ontwikkelde emulsie-gel.

Injecteren van de emulsie-gel

De werkwijze is als volgt: Als eerste wordt het bestaande stucwerk ca. 20 cm hoog afgehakt.
Dan wordt over de hele lengte van de zuigende muur om de 10cm een gat in de voeg geboord, waarin vervolgens de emulsie-gel wordt ingebracht.
Deze gel verspreid zich in het in de voeg aanwezige water, zie de figuur hieronder.
Een trage verharsing (verharding) van de gel, garandeert dat de gel zich over de gehele lengte in de muur kan verspreiden.
Het vocht wordt hierdoor niet langer door de muur ophoog gezogen.
Daarna wordt de afgehakte muur aangesmeerd met een waterkerende mortel.

Aansmeren van de geinjecteerde muur

Omdat na het injecteren ook de afgehakte stuclaag opnieuw gestukadoord dient te worden, bieden wij u een totaalpakket aan: wij kunnen uw muur injecteren en ook het stukadoorswerk verrichten.
Het voordeel hiervan is dat u met één bedrijf, ipv twee bedrijven (een injecteerbedrijf én een stukadoorsbedrijf) te maken heeft.


Reparatie / Renovatie

Ook voor uw reparatiewerk kunt u terecht bij Arjo van Kekem Stukadoorsbedrijf

Offerte Aanvraag
Offerte Aanvragen
Belangrijk:

Voor stukadoorswerk aan particuliere woningen van minimaal 2 jaar oud is het BTW-tarief verlaagd naar 9%.
Dit geldt voor zowel de binnenkant en de buitenkant van huur en/of koopwoningen.
De verlaging geldt niet voor stukadoorswerk aan woningen jonger dan 2 jaar of voor gebouwen die niet als woning worden gebruikt.
Hiervoor geldt het tarief van 21% BTW.


Arjo van Kekem Stukadoorsbedrijf

Mr. D C Goesstraat 7
4221 KA Hoogblokland
Kamer van Koophandel inschrijving: 57848327

info@arjovankekem.nl

0183-851994

06-20315981


Arjo van Kekem Stukadoorsbedrijf

Mr. D C Goesstraat 7
4221 KA Hoogblokland
Kamer van Koophandel inschrijving: 57848327

info@arjovankekem.nl

0183-851994

06-20315981